Een planeetbrede visie


Hou vast aan je idealen

Leiden wordt vuurwerkvrij!

Na ons eerdere succes op dit gebied: een vuurwerkverbod in alle Leidse parken en rondom dierenopvangcentra in Leiden, heeft een meerderheid van de gemeenteraad nu ingestemd met onze motie 'Leiden maken we samen vuurwerkvrij'. Goed nieuws dus voor mens, dier én natuur in Leiden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief

Waar wij voor staan

Economie, inkomen en cultuur

Dieren­welzijn en -rechten

Duurzaam voedsel

Natuur

Milieu, klimaat en energie

Duurzaam bouwen en wonen

Veiligheid, privacy en burger­rechten

Zorg en onderwijs

Onze mensen

Martine van Schaik

Fractievoorzitter

Martine van Schaik was tot 21 maart 2018 duo-raadslid in de commissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid. Daarvoor was ze coördinator van de Leidse werkgroep van de PvdD en campagneleider tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. In het dagelijks leven in Martine freelance onderzoeker naar duurzame ontwikkeling. Ze is getrouwd en moeder van 3 kinderen. ‘’Leiden is toe aan een vernieuwend plan. We ...

Lees verder

Actueel

Geweldig succes: Leiden wordt vuur­werkvrij!

Geweldig nieuws! Onze motie ‘Leiden maken we samen vuurwerkvrij’ heeft het ruim gehaald! Na jaren pleiten voor een vuurwerkvrij Leiden is het dan eindelijk zover: er wordt een stappenplan ontwikkeld om de huidige vuurwerkvrije zones op te rekken tot aan de gemeentegrenzen. Wát een overwinning voor mens, dier en milieu. Lees hier de volledige motie terug.

Maiden­speech Martine van Schaik

Vandaag hield onze fractievoorzitter Martine van Schaik haar maidenspeech in de gemeenteraad. Haar mooie kernboodschap: "In onze omgang met dieren wordt weerspiegeld hoe wij omgaan met zwakkeren, met hen die geen stem hebben. Via onze omgang met dieren wordt weerspiegeld dat wij onszelf boven de dieren plaatsen, dat we denken vrij en ongelimiteerd te kunnen beschikken over alles wat de Aarde ons ...

Leiden op ons initi­atief gese­lec­teerd voor het Tiny Forests Project van het IVN

Op ons verzoek meldde Leiden zich aan voor het Tiny Forests Project van het IVN. Dat is goed nieuws voor de mensen, dieren én de luchtkwaliteit in Leiden! Inmiddels (d.d. 15 augustus 2018) is Leiden ook geselecteerd als één van de eerste 12 partnergemeenten voor het Tiny Forests project. De komende drie jaar leggen de 12 geselecteerde gemeenten in totaal 56 Tiny Forests aan in samenwerking met IV...

Doe mee

Sluit je aan

Dit is het moment om te kiezen voor de Partij voor de Dieren en vast te houden aan uw idealen! Word vandaag nog lid van de Partij voor de Dieren en ontvang een bijzonder welkomstgeschenk.

De Partij voor de Dieren is de enige partij die niet de kortetermijnbelangen van de mens, maar het belang van een gezonde aarde voorop stelt. Leden van de Partij voor de Dieren steunen onze strijd voor een betere wereld. Het lidmaatschap is minimaal 20 euro per jaar en mogelijk vanaf 16 jaar.

  • Stel het belang van een gezonde aarde voorop
  • Steun een betere wereld
  • Ontvang een bijzonder welkomstgeschenk

Word actief

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten om de Partij voor de Dieren groter te maken. In alle provincies zijn leden actief in afdelingen of werkgroepen. In verkiezingstijd wordt volop campagne gevoerd door de leden van afdelingen en werkgroepen, daarbuiten organiseren zij regelmatig acties en evenementen om het gedachtegoed van de Partij voor de Dieren nog meer bekendheid te geven.

  • Zet je in om de partij groter te maken
  • Geef het gedachtegoed meer bekendheid