De Leidse fractie

Sinds 3 maart 2010 is de Partij voor de Dieren vertegenwoordigd in de Leidse gemeenteraad. Tot 21 maart 2018 was de Partij voor de Dieren vertegenwoordigd in de Leidse raad met 1 zetel. Op 21 maart 2018 behaalde de Partij voor de Dieren 3 zetels in Leiden.

Hieronder ziet u wie vanaf 21 maart 2018 actief zijn in de Leidse fractie.

 

​ ​Martine van Schaik-Gerritsen - fractievoorzitter

Martine van Schaik was tot 21 maart 2018 duo-raadslid in de commissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid. Daarvoor was ze coördinator van de Leidse werkgroep van de PvdD en campagneleider tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. In het dagelijks leven in Martine freelance onderzoeker naar duurzame ontwikkeling. Ze is getrouwd en moeder van 3 kinderen.

‘’Leiden is toe aan een vernieuwend plan. We kunnen niet oneindig blijven groeien binnen onze eindige stad. We hebben behoefte aan meer groen, schone lucht en schoon water. Daarom heeft de Partij voor de Dieren een Plan B: een radicale omslag. Leiden wordt een toonbeeld van échte duurzaamheid als jij dat wilt!’’

Contactgegevens:
M.van.Schaik@Gemeenteraadleiden.nl
06-18058079
 

 

 Harbert van der Kaap - raadslid

Harbert van der Kaap kwam in 1974 naar Leiden om kunstgeschiedenis te studeren en heeft Leiden nooit meer verlaten.

“Na 4 jaar als duo raadslid in de commissie Stedelijke Ontwikkeling wil ik in de Raad eraan werken om van Leiden een groene, gezonde en duurzame stad maken, waar plaats is voor mensen en dieren. Ik werk als taxichauffeur en bierproever en de laatste functie heeft zich tot een ware passie ontwikkeld.”
 


Contactgegevens:
H.van.der.Kaap@gemeenteraadleiden.nl
06-28212819 Lianne Raat - raadslid

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is Lianne actief geweest als fractie-assistent voor de Leidse fractie en als voorzitter van de denktank van PINK!; de jongerenvereniging van de Partij voor de Dieren. In het dagelijks leven is zij bedrijfsjurist en schrijft zij nieuwsberichten voor AnimalsToday, de grootste dierennieuwswebsite van Nederland. Sinds 21 maart 2018 is Lianne raadslid voor de Partij voor de Dieren Leiden.

"Als raadslid van de Partij voor de Dieren wil ik mijn bijdrage leveren aan een groener, duurzamer en diervriendelijker Leiden. Een verdubbeling van het aantal bomen, meer groen in de wijken en een klimaatneutraal Leiden in 2030. Ook moet de gemeente Leiden de verkoop van bont verbieden. Bont gaat gepaard met ontzettend veel dierenleed en is niet meer van deze tijd." 
Contactgegevens:
L.Raat@gemeenteraadleiden.nl
06-14454365
 

 

 Erwin Zaat - duo raadslid

“Naast interesse in politiek, ben ik graag bezig met organiseren, plannen, coachen en adviseren. Dat doe ik bij organisaties als het AMC, ministeries, Cap Gemini, ​de nVWA en het CAK. Ook zet ik me graag vrijwillig in als duikinstructeur bij mijn duikvereniging of als projectleider voor een team mensen die een reïntegratietraject volgen.

Als duo-raadslid wil ik de maatschappij helpen een andere richting op te bewegen. Ik wil er voor zorgen dat er structurele veranderingen komen in de denkwijze van de Leidenaren, zodat er minder vlees gegeten wordt, meer aandacht is voor een leefbare, groenere omgeving en zodat schijnduurzaamheid uitgebannen wordt.”
 

Contactgegevens:
E.Zaat@gemeenteraadleiden.nl
06-46076898