Geen vuurwerk bij het dieren­asiel, kinder­boer­de­rijen of verpleeg­huizen


27 november 2014

De gemeente Hilversum verbiedt vuurwerk in het centrum. In Utrecht gaan stemmen op om burgers zelf te laten bepalen of ze vuurwerk in hun straat willen. En de burgemeester van Rotterdam kondigde 27 november een vuurwerkverbod af op 31 plaatsen in Rotterdam.

Fractievoorzitter Dick de Vos van de Partij voor de Dieren vroeg aan het college of Leiden dit voorbeeld kan volgen. We denken dan aan een verbod in de nabijheid van kinderboerderijen, dierenparkjes, het dierenasiel, verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen, enz. De Partij voor de Dieren streeft naar een algeheel vuurwerkverbod, maar het voorbeeld van Rotterdam is een stap in de goede richting.

De burgemeester gaf aan dat dit verbod reglementair mogelijk is, maar wil de discussie in de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid voeren om het draagvlak onder de partijen te peilen.

Gerelateerd nieuws

Geen verplichte tegenprestatie voor mensen met een uitkering

De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat mensen hun talenten kunnen ontwikkelen en benutten. Vrijwilligerswerk is on...

Lees verder

Horror hotel op Bio Science Park Leiden

Het Bio Science Park laat geen gelegenheid voorbij gaan om duidelijk te maken hoe innovatief het is. Op de maandelijkse netwe...

Lees verder