Meer soorten bomen op de Hooi­gracht


2 februari 2018

Meer soorten bomen op de Hooigracht

We hadden er afspraken over gemaakt. Het is een officieel deel van het duurzaamheidsprogramma. Het staat in zowat alle verkiezingsprogramma’s: Meer biodiversiteit in de stad.

Toch presteerde het college het om in haar plannen voor de centrumroute binnenstad te kiezen voor 1 soort boom op de Hooigracht. Er staan nu twee soorten: veldiepen en lindes. Die moesten als het aan het college ligt, plaats maken voor verschillende ondersoorten van de iep. Waarom? Nou eigenlijk gewoon omdat de stedenbouwkundigen van de gemeente dat ‘rustiger; vindt.

In een scherp debat legde fractievoorzitter Dick de Vos de wethouder het vuur aan de schenen. ‘Waarom wordt de motie 50 tinten groen eigenlijk niet uitgevoerd’, was een van de scherpe vragen. Kijk mee naar het debat.

Gerelateerd nieuws

Verkiezingsprogramma Plan B gepresenteerd

Partij voor de Dieren Leiden heeft vanavond haar verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd...

Lees verder

Werkbezoek bij de Dierenambulance

Onze kandidaten Lianne Raat (nummer 4) en Marijke van den Berge (nummer 5) waren zaterdag 10 gebruari op werkbezoek bij de Di...

Lees verder