Onze raadsleden

Martine van Schaik-Gerritsen - fractievoorzitter

Martine van Schaik was tot 21 maart 2018 duo-raadslid in de commissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid. Daarvoor was ze coördinator van de Leidse werkgroep van de PvdD en campagneleider tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. In het dagelijks leven in Martine freelance onderzoeker naar duurzame ontwikkeling. Ze is getrouwd en moeder van 3 kinderen.

‘’Leiden loopt tegen de grenzen van de groei aan en is één van de dichtst bebouwde steden in Nederland. Bovendien hebben we schrikbarend weinig groen per inwoner. We hebben dringend behoefte aan veel meer groen en schone lucht. Aan meer ruimte voor het water en leefgebied voor dieren. Om dat te realiseren, kunnen we niet op dezelfde manier doorgaan zoals we altijd hebben gedaan (zoals steeds meer wegen, steeds meer bedrijven naar Leiden trekken et cetera). De Partij voor de Dieren is de enige partij die niet kiest voor successen op de korte termijn maar juist wil investeren in wat écht belangrijk is: onze natuur en leefomgeving, schone lucht en zorg voor elkaar.’’

Contactgegevens:
M.van.Schaik@Gemeenteraadleiden.nl
06-18058079
 

Harbert van der Kaap - raadslid

Harbert van der Kaap kwam in 1974 naar Leiden om kunstgeschiedenis te studeren en heeft Leiden nooit meer verlaten.

“Na 4 jaar als duo raadslid in de commissie Stedelijke Ontwikkeling wil ik in de Raad eraan werken om van Leiden een groene, gezonde en duurzame stad maken, waar plaats is voor mensen en dieren. Ik werk als taxichauffeur en bierproever en de laatste functie heeft zich tot een ware passie ontwikkeld.”

 

Contactgegevens:
H.van.der.Kaap@gemeenteraadleiden.nl
06-28212819


Lianne Raat - raadslid

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is Lianne actief geweest als fractie-assistent voor de Leidse fractie en als voorzitter van de denktank van PINK!; de jongerenvereniging van de Partij voor de Dieren. In het dagelijks leven is zij bedrijfsjurist en schrijft zij nieuwsberichten voor AnimalsToday, de grootste dierennieuwswebsite van Nederland. Sinds 21 maart 2018 is Lianne raadslid voor de Partij voor de Dieren Leiden.

"Als raadslid van de Partij voor de Dieren wil ik mijn bijdrage leveren aan een groener, duurzamer en diervriendelijker Leiden. Een verdubbeling van het aantal bomen, meer groen in de wijken en een klimaatneutraal Leiden in 2030. Ook moet de gemeente Leiden de verkoop van bont verbieden. Bont gaat gepaard met ontzettend veel dierenleed en is niet meer van deze tijd." 
Contactgegevens:
L.Raat@gemeenteraadleiden.nl
06-14454365