Afscheid Raadslid Harbert van der Kaap


30 maart 2022

Gisteravond nam de gemeenteraad afscheid van ons raadslid Harbert van der Kaap. In de afgelopen vier jaar was Harbert onze woordvoerder op Stedelijke Ontwikkeling. En daar heeft hij echt belangrijke successen geboekt!

Zo heeft hij het belang van natuurinclusief bouwen echt op de Leidse agenda gezet. Dankzij hem gaat Leiden voortaan werken met een puntensysteem voor natuurinclusieve bouw, waardoor ontwikkelaars met goede natuurplannen een streepje voor hebben. En zal er, dankzij een motie van Harbert, een heus verticaal bos verrijzen aan de 5 Meilaan!

Daarnaast is Harbert de man van de goede oneliners. Hij introduceerde bijvoorbeeld de term ‘Hans Klok-rotonde’, waarmee hij aangaf dat de plannen voor de warmterotonde niks anders zijn dan gezichtsbedrog en gegoochel met woorden. Fossiele warmte wordt niet ineens groen als het via een smeerpijp ergens anders weer uitkomt.

We vinden het ontzettend jammer dat hij niet terugkeert als raadslid. Gelukkig nemen we niet helemaal afscheid van hem: Harbert komt terug als duo-raadslid!

Foto: Sleutelstad

Gerelateerd nieuws

Kiezers bedankt! 4 zetels!

De uitslagen zijn definitief en wij hebben vier zetels behaald! Martine van Schaik, Laura Delver, Lianne Raat en Malcolm Jon...

Lees verder

Beëdiging nieuwe raads­leden

Hier zijn ze dan! Onze raadsleden Martine van Schaik, Laura Delver, Lianne Raat en Malcolm Jones zijn gisteravond officieel b...

Lees verder