Motie aange­nomen voor het tegengaan van de verkoop van levende kreeften en krabben in Leiden


23 mei 2019

Onze motie voor het tegengaan van de verkoop van levende kreeften en krabben in Leiden is, met 37 stemmen voor en 2 stemmen tegen, aangenomen!

Het college gaat nu in gesprek met marktondernemers en viswinkels om hen te bewegen geen levende kreeften en krabben meer te verkopen.

Deze schaaldieren worden levend verkocht en wachten in een plastic bak zonder water en vaak op ijs, op een zeer pijnlijke dood bij mensen thuis. Daarbij worden ze ook nog blootgesteld aan licht en zon, waardoor ze veel stress en pijn ervaren. Daarom heeft ons raadslid Lianne Raat gevraagd om een wijziging in de Marktverordening.

Lianne Raat: ‘’Kreeften en krabben ervaren angst en pijn. Deze schaaldieren ondergaan een lange en intense lijdensweg door ze levend aan te bieden. Het is wreed en achterhaald en het zou dan ook verboden moeten worden.”

Gerelateerd nieuws

Bomen Schuttersveld mogen blijven!

Op 16 maart protesteerden wij o.a. tegen de kap van deze prachtige bomen aan het Schuttersveld. Ook stelden we Schriftelijke ...

Lees verder

Motie Groene Kansenkaart aangenomen!

Een mooi begin van een groenere stad! Dankzij onze aangenomen motie, die wij samen met D66, Christen Unie en GroenLinks inbra...

Lees verder