We hebben een nieuwe frac­tie­voor­zitter!


23 januari 2024

Vandaag heeft Martine van Schaik tijdens de nieuwjaarsborrel van de Partij voor de Dieren het stokje als fractievoorzitter doorgegeven aan Lianne Raat. Vanaf maandag 22 januari neemt Lianne alle taken die horen bij de rol van fractievoorzitter van Martine over. Martine gaat zich als raadslid weer volledig focussen op de politieke inhoud.

Van Schaik is 6 jaar fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Leiden geweest. Onder haar leiding groeide de lokale fractie in 2018 van 1 naar 3 zetels in de Leidse gemeenteraad, en in 2022 van 3 naar 4 zetels. Martine: “na 6 jaar vind ik het tijd om anderen ook de kans te geven om leiding te kunnen geven aan deze sterke fractie. De fractie was eensgezind bij het kiezen van een nieuwe leider en Lianne is unaniem gekozen als fractievoorzitter. Ik heb alle vertrouwen in haar en kijk ernaar uit om me weer volledig op de politieke inhoud te kunnen richten”. Martine blijft bij de fractie als raadslid en woordvoerder op gebied van Stedelijke Ontwikkeling.

Lianne laat weten veel zin te hebben in haar nieuwe rol: “Met veel enthousiasme ga ik aan de slag als fractievoorzitter. Ik kijk uit naar de komende twee jaar waarin we samen met onvermoeibare inzet zullen knokken voor dier, natuur en klimaat".

Gerelateerd nieuws

Algemene Beschouwingen 2023

Donderdag 15 juni waren de Algemene Beschouwingen waarin de jaarstukken 2022 en kaderbrief 2023 werden behandeld. Onze volled...

Lees verder

Wij zijn op zoek naar 2 nieuwe fractiegenoten!

Wij zijn op zoek naar twee nieuwe fractiegenoten! Wil je een steentje bijdragen aan een leefbare stad en schrijf je graag? Ko...

Lees verder