Laura Delver


Raadslid

Laura Delver houdt zich binnen de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid bezig met bestuur en dienstverlening, veiligheid, bereikbaarheid en omgevingskwaliteit. Voordat ze in maart 2022 in de raad kwam, was ze coördinator van de Leidse werkgroep en campagneleider tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Ze is marineofficier en woont samen met haar vriendin, zoontje en hond in de Merenwijk. Ze groeide op naast de Leidse Hout, nog steeds een van haar favoriete plekken in Leiden.

Klimaatcrisis als crisis behandelen

Tijdens haar uitzending in Zuid-Soedan zag ze de impact van droogte en extreme regen van dichtbij. Uit grote zorgen om de ontwrichtende gevolgen van klimaatverandering werd ze actief bij de Partij voor de Dieren. De enige partij die de klimaat- en biodiversiteitscrisis als een crisis behandelt en problemen bij de bron aanpakt. Toen de kandidaatstelling voor de gemeenteraad begon, twijfelde ze niet. Want waar kan je beter beginnen dan in de stad waar je bent opgegroeid, de stad waar je van houdt?

Radicaal vergroenen

De komende jaren wil Laura Leiden wapenen tegen de ernstige gevolgen van klimaatverandering door het behouden én uitbreiden van stadsnatuur: “Het is onze stadsnatuur die ons bescherming biedt bij hevige regenval of aanhoudende hitte. Het is dan ook de hoogste tijd om te kappen met kappen en Leiden radicaal te vergroenen!” Ook richt ze zich op water- en luchtkwaliteit, biodiversiteit, het tegengaan van zwerfafval en dierenwelzijn.

Contactgegevens

l.delver@gemeenteraadleiden.nl

06 38630601

Gerelateerd

Moties Vragen Nieuws