Lianne Raat


Frac­tie­voor­zitter

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is Lianne actief geweest als fractie-assistent voor de Leidse fractie en als voorzitter van de landelijke denktank van PINK!; de jongerenvereniging van de Partij voor de Dieren. In het dagelijks leven is zij bedrijfsjurist en schrijft zij nieuwsberichten voor AnimalsToday, de grootste dierennieuwswebsite van Nederland. Sinds 21 maart 2018 is Lianne raadslid voor de Partij voor de Dieren Leiden.

Lianne: “Om de opwarming van de Aarde tegen te gaan zullen we tempo moeten maken met het verder verduurzamen en vergroenen van onze stad, minder moeten consumeren en anders gaan eten.

Als portefeuillehouder Economie, Financiën en Cultuur maak ik mij sterk voor een duurzame en solidaire economie. Ik pleit voor diervriendelijke en duurzame evenementen, vergroening van lokale belastingen en heffingen, vermindering van het aantal dierproeven op het Leiden Bio Science Park en een gezonde leefomgeving voor Leidenaren. Buiten mijn portefeuille strijd ik tegen het gebruik van plastic door de gemeente in de Leidse natuur, zoals de plastic netjes op de Lammermarkt.

Een ontmoedigingsbeleid voor de verkoop van levende kreeften en krabben, subsidie voor groene gevels en groenslingers, het uitfaseren van terrasverwarmers en het terugdringen van fossiele reclame in de openbare ruimte zijn enkele van de successen die ik namens de Partij voor de Dieren heb behaald.”

Contactgegevens:
E-mail: L.Raat@gemeenteraadleiden.nl
Telefoon: 06 - 14 45 43 65