Malcolm Jones


Raadslid

Malcolm Jones is in 2020 gestart bij de Partij voor de Dieren Leiden, als duo-raadslid. Vanaf 30 maart 2022 is Malcolm raadslid. Hij werkt daarnaast in de publieke gezondheid bij het RIVM. Malcolm woont in de Merenwijk, en is dagelijks in de sportschool te vinden. Hij geniet daarnaast enorm van wandelingen met zijn 16-jarige hond Dobby.

Opkomen voor de kwetsbaarsten in de samenleving
Malcolm komt graag op voor de kwetsbaarsten in de samenleving, en wil graag dieren en mensen die tussen wal en schip vallen helpen: ‘’Ik zet me in voor meer erkenning van dierenrechten in onze besluiten en voor het verhogen van het aanbod van plantaardig eten in Leiden, met name voor kwetsbare groepen.’’ Malcolm’s passie voor plantaardig eten houdt overigens niet op bij zijn werk als raadslid. Zo deelt hij zijn passie voor plantaardig koken ook op zijn Instagram account @jegroenemattie en @malcolmjonespvdd.

Groene schoolpleinen en een kinderburgemeester
Malcolm heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor meer budget voor groene schoolpleinen en natuur- en duurzaamheidseducatie op Leidse scholen, en heeft een plan van aanpak tegen racisme en discriminatie in het onderwijs op tafel gekregen. Begin 2022 kwam hij daarnaast in het nieuws als initiatiefnemer van een petitie voor het aanstellen van een Leidse kinderburgemeester: ‘’ Kinderen moeten nog hun hele leven mee op onze planeet. Een kinderburgemeester kan kinderen een stem geven in de gemeentelijke besluitvorming.’’

Contactgegevens:
m.jones@gemeenteraadleiden.nl

Gerelateerd

Moties Vragen Nieuws