Martine van Schaik


Raadslid

Martine van Schaik is fractievoorzitter en woordvoerder natuur, bomen, dierenwelzijn en duurzaamheid. Voordat ze in maart 2018 in de raad kwam was ze 4 jaar duo-raadslid in de commissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid en coördinator van de Leidse werkgroep en campagneleider tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Naast haar werk voor de PvdD werkt Martine bij Oxfam Novib waar ze de effectiviteit van ontwikkelingssamenwerking onderzoekt. Bij Oxfam Novib ziet ze de verwoestende effecten die de klimaatcrisis heeft op de allerarmsten. Martine is opgeleid tot sociaal psycholoog.

Martine: “Leiden loopt aan tegen de grenzen van haar groei. We kunnen niet oneindig blijven groeien binnen onze eindige stad. We hebben dringend meer groen nodig, schone lucht, schoon water. Maar de praktijk is helaas anders: aan alle kanten wordt het weinige groen dat we nog hebben bedreigd, door bouwprojecten, landschapsarchitecten of door de aanleg van wegen.

Werken aan een duurzaam Leiden betekent dat we het lef moeten hebben om keuzes te maken. We zullen allemaal anders moeten gaan leven, allemaal anders moeten gaan eten. Maar bovenal, moeten we ons weer verbonden gaan voelen. We moeten onszelf niet buiten en boven het ecosysteem zetten, maar echt ervaren dat we er middenin staan, dat we er onderdeel van zijn. Dan ga we die andere keuzes, die duurzame en diervriendelijke keuzes, bijna als vanzelf maken.”

Contactgegevens:
M.van.Schaik@Gemeenteraadleiden.nl
06-18058079