PvdD Leiden maakt verkie­zings­pro­gramma bekend


1 februari 2014

De Partij voor de Dieren in Leiden zet zich in voor een duurzame, groene, diervriendelijke en zorgzame gemeente. Dat zijn de hoofdstukken in het verkiezingsprogramma die de partij vandaag bekend heeft gemaakt.

De eerste drie punten zijn geen verrassing. De Leidse fractie heeft zich de afgelopen 4 jaar dierenwelzijn, natuur en milieu goed op de kaart gezet. De komende jaren komen er echter grote bezuinigingen op de gemeentes af, terwijl die tegelijk meer taken erbij krijgen door de drie grote decentralisaties: WMO/AWBZ, de jeugdzorg en het hele domein van werk en inkomen.

De Partij voor de Dieren wijst in het verkiezingsprogramma op preventie: gezond eten en een gezonde, groene leefomgeving. Maar ook op het belang van goede wijkzorg door professionals, ondersteund door mantelzorgers en voorzieningen. Welzijnsvoorzieningen en -initiatieven moeten door de gemeente krachtig worden gestimuleerd. Ouderen die noodgedwongen naar een verzorgingshuis moeten verhuizen, moeten de mogelijkheid krijgen om hun huisdier mee te nemen.

Gerelateerd nieuws

Aandacht voor lichthinder

Lichthinder is een groot probleem voor mens en dier. Na schriftelijke vragen van de PvdD-fractie kwam het college begin 201...

Lees verder

Egel als mascotte voor de gemeenteraadscampagne

Vanaf 14 februari hangen er overal egelposters op de verkiezingsborden in Leiden. De Leidse Partij voor de Dieren koos voor d...

Lees verder