Zorg en onderwijs


De gemeente zorgt voor inwoners die hulp nodig hebben en organiseert toegankelijke zorg- en ontmoetingsvoorzieningen. De Partij voor de Dieren hecht veel waarde aan kleinschalige en buurtgerichte zorg. Scholing draagt bij aan de persoonlijke ontplooiing van mensen. Het is een immateriƫle waarde die de wij belangrijk vinden. Daarnaast kan de rol van het onderwijs niet onderschat worden als het gaat om de bewustwording ten aanzien van dierenwelzijn en milieuproblematiek, en de rol van de mens hierin.

 • Meer aandacht voor onderwijs

  Scholing draagt bij aan de persoonlijke ontplooiing van mensen. Daarnaast kan de rol van het onderwijs niet onderschat worden als het gaat om de bewustwording ten aanzien van dierenwelzijn en milieuproblematiek, en de rol van de mens hierin.

  Meer informatie
 • Voorkomen is beter dan genezen

  Gezonder leven, eten en bewegen spelen een belangrijke rol als het gaat om het voorkomen van ziekte en ongemak. Preventieve gezondheidszorg drukt de zorgkosten als geheel.

  Meer informatie
 • Zorg op maat

  Wij vinden kleinschalige en buurtgerichte zorg heel belangrijk. We zetten fors in op het welzijn van zorgvragers en ontmoetingspunten en dagbesteding in de buurt om vereenzaming te voorkomen.

  Meer informatie

Zorg en onderwijs

Wat we hebben bereikt

 • Snel onderwijs voor kinderen van vluchtelingen

  Op verzoek van Partij voor de Dieren door een motie in te dienen, kregen de kinderen in de tijdelijke opvang voor vluchtelingen aan de Wassenaarseweg in Leiden eindelijk onderwijs. VEel van deze kinderen waren al lang op de vlucht en waren dus verstoken van onderwijs. Alle kinderen hebben recht op onderwijs, ongeacht hun status, afkomst of nationaliteit. Het geeft kinderen ritme, regelmaat en uitzicht op een toekomst.

 • Meer parkeerplaatsen voor minder validen

  Op aandringen van de Partij voor de Dieren zijn en worden de parkeergarages onder de Lammermarkt en de Garenmarkt van meer parkeerplaatsen voor minder validen voorzien.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws