Egel als mascotte voor de gemeen­te­raads­cam­pagne


14 februari 2014

Vanaf 14 februari hangen er overal egelposters op de verkiezingsborden in Leiden. De Leidse Partij voor de Dieren koos voor de egel als symbool van haar verkiezingscampagne. “Omdat het een geliefd, maar ook kwetsbaar dier is”, zegt lijsttrekker Dick de Vos, die ook natuurgids is.

“Hun leefgebied (bosranden en heggenlandschap) maakt steeds meer plaats voor bebouwing, bedrijventerreinen en snelwegen. Ook vallen er elk jaar veel verkeersslachtoffers.” De Partij voor de Dieren streeft al jaren naar meer groen in de stad en meer verbindingswegen voor dieren door de stad.

Ook heeft de fractie regelmatig ervoor gepleit om tuinen niet volledig te betegelen en diervriendelijk in te richten. Een egeltje in de tuin betekent dus dat er voldoende voedsel voor hem te vinden is: wormen, slakken, insecten. De partij vraagt tuinbewoners natuurlijke tuinafscheidingen aan te leggen, of op zijn minst een ruimte onder de schutting door, zodat egels hun weg kunnen vinden. “Slakkengif strooien is dan niet meer nodig”, vindt de partij.

De eerste egelposter werd opgehangen in het Kooipark, dat momenteel opgeknapt wordt. Henny Hoogervorst, voorzitter van de Vereniging tot behoud en bescherming Kooipark heeft al egels waargenomen in het park: “We hopen dat ze niet gestoord worden in hun winterslaap en dat ze vanaf deze lente van een prachtig nieuw park kunnen genieten”, zegt Henny, die tevens namens de Partij voor de Dieren op de kandidatenlijst staat voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Gerelateerd nieuws

PvdD Leiden maakt verkiezingsprogramma bekend

De Partij voor de Dieren in Leiden zet zich in voor een duurzame, groene, diervriendelijke en zorgzame gemeente. Dat zijn de ...

Lees verder

Help de pad uit de put!

Foto: Jelger Herder / RAVON Elk jaar komen miljoenen padden, kikkers, salamanders en andere kleine dieren van honger om in...

Lees verder