Duurzame Top 3 Leidse restau­rants gehuldigd


7 november 2011

Restaurant Fresh ’n Fast is uitgeroepen tot het meest duurzame restaurant van Leiden voor 2011. Dit restaurant, gevestigd in de Kloksteeg, koopt vrijwel alle producten gecontroleerd biologisch en/of regionaal in en biedt veel keuze in vegetarische gerechten. De koffie en thee zijn zowel biologisch als fairtrade. Ook de inrichting en het onderhoud van het restaurant zijn duurzaam opgezet.

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand heeft vanavond prijzen aan de winnaars van de eerste Duurzame Top 3 van Leidse restaurants uitgereikt. Op plaats twee zijn de beide vestigingen van lunchroom Bagels & Beans geëindigd. Op drie staat restaurant La Diva.

De jury van deze eerste Duurzame Top 3 van Leiden bestaat naast Esther Ouwehand uit de landelijk bekende ‘groene’ topkok en duurzaamheidsadviseur Eric van Veluwen en gemeenteraadslid Dick de Vos.

De jury concludeert dat geen enkel Leids restaurant al volledig duurzaam is. Fresh ’n Fast volgt de Viswijzer, maar wijkt daarvan helaas af met kweekzalm. In de hele Leidse horeca, zelfs in het topsegment, is het aanbod van vegetarische, biologische en fairtrade producten nog zeer beperkt. ‘Er liggen prachtige kansen voor culinair Leiden,’ aldus de jury. Opvallend is dat enkele Leidse fastfoodzaken de duurzaamheidstrend sneller oppikken dan de luxere restaurants.

De Duurzame Top 3 van Leidse restaurants is een initiatief van de plaatselijke werkgroep van de Partij voor de Dieren. De Top 3 zal elk jaar opnieuw worden vastgesteld. Het volledige juryrapport is voor ieder toegankelijk.

Gerelateerd nieuws

In Leiden meer aandacht voor dierenmishandeling

Er komt meer aandacht voor dierenmishandeling als signaal voor huiselijk geweld. Daartoe zullen onder andere dierenartsen en ...

Lees verder

Nieuwjaarsreceptie werkgroep en fractie Leiden

De Gemeenteraadsfractie Leiden en werkgroep Leiden en Omstreken van de Partij voor de Dieren wensen jullie een gelukkig en di...

Lees verder