Geen gokhal in Leiden


5 oktober 2015

De Partij voor de Dieren heeft 1 oktober 2015 tegen het voornemen gestemd om in Leiden een gokhal te vestigen. Met een stemverhouding van 20 tegen 18 was het een spannende stemming. Uit de bijdrage van fractievoorzitter Dick de Vos:

"Een gokhal past niet in een historische stad als Leiden. Toch is smaak of - liever wansmaak - niet de reden dat wij tegen het raadsvoorstel stemmen. Gokken kan leiden tot gokverslaving, tot schulden en alle ellende die daaruit voortvloeien.

Verslavingsgevoelige activiteiten zouden zoveel mogelijk moeten worden ontmoedigd en gereguleerd, liefst onder staatstoezicht. De gemeente Leiden zou geen ruimte moeten geven aan een ondernemer die winst gaat maken ten kost van de verliezen van anderen. Preventie is in onze ogen geen oplossing. De ondernemer heeft helemaal geen belang bij ontmoediging; sterker nog deze zal zijn onderneming actief gaan promoten. Is dat echt het publiek wil aantrekken? De preventie blijkt echter soms uit niet meer te bestaan dan uit een halfleeg folderrekje met een halfslachtige boodschap: dat je niet te veel moet gokken.

Dus, geen gokhal in Leiden: er is immers ook een alternatief vrijwel om de hoek: Het Holland Casino, helaas tegenwoordig in particuliere handen. Dat is echter geen reden om in Leiden dezelfde fout te maken."

Waarom is de Partij voor de Dieren wel voor legalisering van softdrugs en niet voor gokken? Omdat wij softdrugs uit de criminaliteit halen. Dat kan alleen door het te legaliseren en vervolgens te reguleren. Wij stimuleren softdrugs echter niet, maar wijzen juist op de gevaren.

Gerelateerd nieuws

Boekpresentatie 'Dieren in de stad'

Partij voor de Dieren gemeenteraadslid Dick de Vos geeft op 1 mei 2015 een presentatie van zijn nieuwe boek 'Dieren in de Sta...

Lees verder

Snel onderwijs voor vluchteling-kinderen

De Partij voor de Dieren in Leiden vindt dat de gemeente zo snel mogelijk moet zorgen voor onderwijs aan de vluchtelingkinder...

Lees verder