Partij voor de Dieren doet aangifte wegens illegale jacht op Leidse stads­duiven


22 oktober 2018

De Partij voor de Dieren Leiden doet aanstaande vrijdag aangifte tegen nog onbekende personen die zich schuldig hebben gemaakt aan illegale jacht op Leidse stadsduiven. De partij doet dit naar aanleiding van foto’s van getuigen.

Op donderdag 18 oktober ontving de Partij voor de Dieren foto’s van direct omwonenden die getuige waren van een jachtactie op het Kooiplein. Op de foto’s is te zien dat de duiven gevangen werden door twee personen met een vangnet. Daarop besloot de partij om aangifte te doen bij de politie in Leiden. Hiervoor moest een afspraak worden gemaakt met de politie in Leiden en de daadwerkelijke aangifte vindt daarom aankomende vrijdag plaats.

“Wij vinden het onvoorstelbaar dat mensen zich blijkbaar, op klaarlichte dag, vrij voelen om illegaal op duiven te jagen. Bovendien draagt één van de personen een fluorescerend hesje, waardoor mensen al snel denken dat het om een legale operatie gaat.” zegt Martine van Schaik, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Leiden.

Naast de aangifte heeft de Partij voor de Dieren ook schriftelijke vragen gesteld aan het college. In het dierenwelzijnsbeleid van de gemeente is namelijk een jachtverbod opgenomen waardoor jagen op Leids grondgebied niet is toegestaan. “Wij pleiten ervoor om het jachtverbod te bekrachtigen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Daarnaast vragen wij het college om ook zelf aangifte te doen. Tenslotte wordt een besluit van het college willens en wetens overtreden. Wij vinden het dan ook een logisch gevolg dat het college de juiste maatregelen neemt.”, aldus Van Schaik.

Update 26 oktober 2018
Door de politie Leiden zijn wij doorverwezen naar de Dierenpolitie voor de aangifte. Het is daar nu in behandeling en we hopen iedereen zo snel mogelijk te kunnen informeren over het vervolg.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief