Partij voor de Dieren reikt oorkonde uit aan Dieren­am­bu­lance en Voge­l­asiel


4 oktober 2018


De Partij voor de Dieren heeft vandaag, op dierendag, een oorkonde van mededogen uitgereikt aan de Dierenambulance & het Vogelasiel regio Leiden. Hiermee spreekt de partij haar waardering uit voor de tomeloze inzet van medewerkers en vrijwilligers die dag en nacht in touw zijn om gewonde en zieke dieren te helpen.

Veel inwoners van Leiden en omstreken hebben de Dierenambulance al eens gebeld voor gewonde of hulpbehoevende (wilde) dieren. De Dierenambulance biedt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, eerste hulp en vervoer aan zieke, gewonde en zwervende dieren. Soms kan ter plekke hulp worden geboden. In de meeste gevallen is meer hulp nodig en vervoert de Dierenambulance de dieren eventueel naar een dierenarts en/of opvanglocatie, zoals het Vogelasiel. Het Vogelasiel in Oegstgeest biedt gespecialiseerde opvang aan gewonde of zieke vogels.

De Dierenambulance en het Vogelasiel zijn vrijwel volledig afhankelijk van particuliere giften. Zonder die donaties zouden zwanen die verstrikt raken in vislijnen, katten die te water raken, verdwaalde honden of gedumpte dieren, aan hun lot worden overgelaten. Omdat het steeds lastiger wordt om het hoofd boven het water te houden, heeft de stichting financiële hulp gevraagd aan de gemeenten in hun werkregio. Momenteel wordt namelijk alleen bijgedragen aan de bekostiging van hulp aan huisdieren en niet aan het bekostigen van het vervoer en de opvang van wilde dieren en omgekomen huisdieren.

Lianne Raat, raadslid Partij voor de Dieren Leiden: ‘’Dankzij de Dierenambulance en het Vogelasiel is er voor hulpbehoevende dieren in de regio iets geregeld. Dierendag leent zich bij uitstek om stil te staan bij de geweldige inzet van deze stichting voor het welzijn van dieren in onze stad en de omliggende gemeenten. Gemeenten moeten hun zorgplicht voor in het wild levende dieren nakomen door structureel bij te dragen aan het goede werk van de Dierenambulance en het Vogelasiel.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief