Partij voor de Dieren wil hengel­verbod in Leiden


5 november 2014

Vissen ervaren net als andere dieren stress en pijn. De Partij voor de Dieren in Leiden vindt het daarom onaanvaardbaar dat vissen aan dit leed onderworpen worden voor het vermaak van mensen.

De zogenaamde sportvisserij is in feite niets minder dan dierenmishandeling. Harbert van der Kaap, duo-raadlid van de gemeenteraadsfractie in Leiden: “Als hetzelfde met honden of katten zou worden gedaan zou Leiden in last zijn. Het is niet meer van deze tijd om dieren te verleiden om in een verstopte haak te bijten, ze uit hun leefomgeving te halen en ze vervolgens gewond terug te zetten.”

Vissen hebben evenals mensen verschillende soorten zenuwen voor respectievelijk acute pijn en voor een langduriger, zeurderig pijngevoel. Als ze zouden kunnen schreeuwen zouden we er heel anders tegen aan kijken, daarom geeft de PvdD Leiden ze een stem.

In de raadsvergadering van 11 november 2014 zal de PvdD een motie indienen waarbij het college wordt opgeroepen, een einde te maken aan het hengelen in de Leidse wateren.

Gerelateerd nieuws

Krijgt Leiden een witte fietsenplan?

Krijgt Leiden een witte fietsenplan? Wel als het aan de Partij voor de Dieren ligt. Raadslid Dick de Vos introduceerde het id...

Lees verder

Duurzaam onderwijs snel op lesrooster Leidse scholen

Nauwelijks een week na de aangenomen Tweede Kamer-motie voor lessen duurzaamheid nam de gemeenteraad Leiden een motie van de ...

Lees verder