Politie treedt op tegen illegaal vuurwerk


1 november 2013

Dank zij de continue aandacht voor vuurwerk dankzij de Partij voor de Dieren gaat de politie in Leiden illegaal afgestoken vuurwerk actief opsporen. Dat heeft de burgemeester van Leiden bekend gemaakt na vragen van de Partij voor de Dieren.

Het gaat om vuurwerk dat te vroeg, dus buiten de toegestande uren wordt afgestoken en ook om vuurwerk met te harde knallen. Het gaat om een uniek instrument, waarbij de knallen exact kunnen worden gelocaliseerd. De Partij voor de Dieren is blij met deze stap. Het liefst ziet de partij een totaalverbod op particulier vuurwerk. Het is schadelijk voor het milieu en dus ook de gezondheid van mens en dier. Huisdieren zijn dagen van slag en ook wilde dieren kunnen geen kant op.

Op satellietbeelden is te zien dat vogels massaal proberen te vluchten of zelfs dood neervallen als het vuurwerk losbarst. De volgende stap is het instellen van vuurwerkluwe gebieden. Daarvoor zal de PvdD eind 2013 een motie indienen.

Gerelateerd nieuws

Leidse lijst Partij voor de Dieren bekend

De conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn op 31 oktober bekend gemaakt. In Leiden voert het huidig gem...

Lees verder

Aandacht voor lichthinder

Lichthinder is een groot probleem voor mens en dier. Na schriftelijke vragen van de PvdD-fractie kwam het college begin 201...

Lees verder