Leidse lijst Partij voor de Dieren bekend


31 oktober 2013

De conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn op 31 oktober bekend gemaakt. In Leiden voert het huidig gemeenteraadslid Dick de Vos (55) de lijst aan, gevolgd door Martine van Schaik (39) en Jeroen Schrama (36), momenteel duoraadslid in de commissie Werk en Financiën. De bekende Leidse bioloog Gerrit Jan de Bruyn, bekend van o.a. het Bewaarde Land, staat als lijstduwer op de lijst (12), evenals Tweede Kamerlid Esther Ouwehand op nummer 13.

Dick de Vos is in het dagelijks leven veranderingsmanager en auteur van enkele vogelboeken. Hij is tevens bestuurslid van de Marc van Roosmalenstichting. In 2011 werd hij door een onafhankelijke jury verkozen tot beste politicus van Leiden. Martine van Schaik werkt bij Stichting Jong Ondernemen en als franchisenemer bij Van Haver tot Gort. Ze is o.a. initiatiefneemster van het vrijwilligersnetwerk van de Dierenweide Stevenshof en van de zonnepanelenactie, ook in de Stevenshof. Jeroen Schrama studeerde Beleidsgerichte milieukunde en is momenteel schrijver. Binnenkort publiceert hij zijn eerste roman, een ecothriller. De bekende Leidse bioloog Gerrit Jan de Bruyn, bekend van o.a. het Bewaarde Land, staat als lijstduwer op de lijst (12), evenals Tweede Kamerlid Esther Ouwehand, nr. 13.

De overige kandidaatsleden zijn in volgorde: Edward Iemenschot, Henny Hoogervorst, Frans Hagedoorn, Harbert van der Kaap, Lianne Raat, Jacques de Jong, René van Mastrigt en Erik van den Doel.

De afgelopen 4 jaar heeft de partij bewezen dat ze Leiden een groenere koers kunnen laten varen. Dick de Vos: “Er zijn echt stappen gezet in dierenwelzijn, natuur en duurzaamheid. Met die aanjaagfunctie gaan we vanaf 2014 door.” De partij verwacht 2014 twee zetels te halen in de raad. “De vorige keer waren we niet ver van een tweede zetel af. Landelijk zitten we in de lift. Steeds meer mensen beseffen dat we zo niet langer kunnen doorgaan met de roofbouw van de aarde, ten koste van onbeschrijflijk veel leed voor mens en dier”.

In totaal doet de Partij voor de Dieren mee in 12 gemeenten; een verdubbeling ten opzichte van het huidige aantal. In Zuid-Holland zijn dat, naast Leiden, Den Haag, Rotterdam en Gouda, Pijnacker-Nootdorp.De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 24 november voorgelegd aan het landelijk congres. Na definitieve vaststelling zullen de Leidse kandidaten met een programma van lokale speerpunten komen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil meer wilde planten op straat

De Partij voor de Dieren in Leiden overhandigde op 8 oktober 2013 het fotoboek “Onkruid bestaat niet” aan wethouder Frank d...

Lees verder

Politie treedt op tegen illegaal vuurwerk

Dank zij de continue aandacht voor vuurwerk dankzij de Partij voor de Dieren gaat de politie in Leiden illegaal afgestoken ...

Lees verder