Standpunt Room­bur­gerpark


Partij voor de Dieren wil Room­bur­gerpark groen houden

30 mei 2019

De gemeente Leiden is voornemens om een groot deel van het Leidse Roomburgerpark te vervangen door hockeyvelden van kunstgras. Kunstgrasvelden verstikken de bodem totaal waardoor deze levenloos wordt. De velden zijn slecht voor het milieu en kunnen nauwelijks gerecycled worden (zie bijv.
https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/zembla-onthult-recyclingbedrijven-kunstgras-overtreden-structureel-milieuregels). Door slijtage komen er bovendien microplastics in de omgeving en nanoplastics vrij die zelfs in ons drinkwater en ons lichaam terecht komen.

Stukje bij beetje verdwijnt steeds meer groen in Leiden en daarmee gaat ook de biodiversiteit in Leiden achteruit. Groen is van belang voor alle Leidse inwoners. Voor mensen vermindert de leefbaarheid en is groen zelfs direct van invloed op onze gezondheid. De dieren in Leiden verliezen steeds meer leefgebied en voedsel.

Het nu zo mooie Roomburgerpark is geliefd bij de omwonenden en ze willen het park dan ook houden zoals het is. De Partij voor de Dieren staat achter de buurtbewoners en steunt hun petitie.
Teken de petitie op: https://geenkunstgrasleiden.petities.nl/

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer