topsport­ac­com­mo­daties


7 juli 2017

Bijdrage topsportaccommodaties,

Voorzitter,

In dit waterrijke land moet een kind, alleen al uit zelfredzaamheid, leren zwemmen, maar ook kunnen gymmen en als als er ijs ligt, is het prettig dat het ook heeft leren schaatsen. Drie functies die prima kunnen worden gerealiseerd door een kleinschalig zwembad, een beperkte sporthal en een kleinschalige ijshal.

Leiden is in onze ogen geen sportstad, laat staan een topsportstad en zou dat ook niet moeten zijn. Leiden is een stad van cultuur en kennis. Dáár zou onze profilering moeten liggen. Laten we de sport dan over aan steden die qua cultuur en historie minder rijk bedeeld zijn als Leiden.
Zoetermeer, Almere of nog anders.

De Partij voor de Dieren kiest niet voor een sportaccomodaties waar wedstrijden op internationaal niveau kunnen worden gehouden, maar voor accomodaties die gericht zijn op breedtesport.

Wij zien sport als onderdeel van een gezonde levensstijl, waartoe zeker ook gezonde plantaardige voeding behoort. Als het om sport gaat, kiezen we voor breedtesport, waar zoveel mogelijk doelgroepen aan kunnen deelnemen. Kinderen, maar zeker ook ouderen. Juist voor ouderen is de gezondheidswinst door meer te bewegen enorm. Wij sluiten ons aan bij het amendement van de CU, voor scenario 5:

  • een combi zwembad met nieuw binnenbad en bestaand buitenbad
  • een ijshal van 250 meter
  • een sporthal van niet meer dan 500-1000 zitplaatsen

Interessant voor jou

Algemene beschouwingen 2017

Lees verder

Humanities Campus

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer