Autodelen wordt beboet


20 juni 2017

Partij voor de Dieren pleit voor minder autobezit. In de Algemene beschouwingen van 2017 wordt hier ook op terug gekeken.

Schrijnend voorbeeld is het voorstel van het college om maar liefst 750.000 euro te reserveren aan marketing om de parkeergarage Lammermarkt te vullen. Dit is een typisch voorbeeld van aanbodgestuurde vraag, dat autoverkeer niet afremt, maar juist stimuleert. Wij wijzen dit dan ook met klem af en willen dit geld liever besteden aan duurzaamheid.
We willen met auto’s van bezit naar gebruik. De toezegging van het college om deelauto’s te stimuleren, stuit in de praktijk echter op ambtelijke regels: de deelauto in de Vogelwijk krijgt bekeuring na bekeuring, en dreigt nu zelfs de vergunning te verliezen. Dat kan niet de bedoeling zijn en dat vraagt om actie van het college.

Helaas; de boetes voor de autodelers blijven open staan.

Lees hier het hele inteview met sleutelstadNL

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren redt bomen

Heb je dat wel eens gehad? Dat je de vloer geschilderd hebt, en alleen nog door het raam naar buiten kan? Niet zo handig, ...

Lees verder

Vogelvrij op Bevrijdingsdag, Het vervolg....

Op Bevrijdingsdag wezen braderiebezoekers de Partij voor de Dieren op deze vogelonvriendelijke attractie. Tegen betaling kon ...

Lees verder