Bomen kappen? Bomen herplanten!


9 juli 2020

Vorige week donderdag werd een wijzigingsvoorstel voor het Bomenfonds besproken. Het Bomenfonds is een fonds waarin geld gestort moet worden als bomen die voor projecten worden gekapt niet direct worden herplant.

In het wijzigingsvoorstel was opgenomen dat, indien het niet lukt een gekapte boom te herplanten, dit bedrag dan overgeheveld kon worden naar een andere pot voor groen, zoals struiken. Hier waren wij het natuurlijk niet mee eens. Bomen en de voordelen daarvan zijn niet vergelijkbaar met struiken.

Het liefst zien wij natuurlijk dat bomen helemaal niet gekapt worden. Maar als het dan tóch moet: dan willen we daar wel graag bomen voor terug zien!

Dankzij onze bezwaren in de commissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid is gelukkig besloten dat de wethouder een eratum (wijziging) op het eigen voorstel moet doen. Daardoor blijft het geld in het Bomenfonds gewoon waarvoor het in eerste instantie ook bestemd was: namelijk het herplanten van bomen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Melden nestverstoringen

Vorige week kregen wij twee meldingen van nestverstoringen. Het ging in het ene geval om het verstoren van een meeuwennest bi...

Lees verder

Samen naar een gezond, duurzaam en diervriendelijk voedselsysteem voor Leiden!

Ons voedsel zorgt voor veel milieubelasting en biedt dus grote kansen voor duurzaamheid. Een aantal steden beschikt al over e...

Lees verder