Dick de Vos beste Leidse politicus van 2010


18 januari 2011

Op de nieuwjaarsreceptie van D66 werd Dick de Vos, gemeenteraadslid in Leiden, gekozen tot beste politicus van 2010. De onafhankelijke jury koos de Leidse PvdD fractievoorzitter uit 5 kandidaten.

Voorwaarde voor nominatie was dat de winnaar een nieuwkomer in de raad moest zijn en zich al duidelijk gemanifesteerd moest hebben. Ook moest de kandidaat goed gebruik maken van sociale media zoals Hyves, Facebook of Twitter. De jury prees De Vos voor zijn vasthoudendheid en politieke inhoud. Zijn Twitterberichten waren to-the-point, met een goede balans tussen privézaken en politiek. Neem een tweet als "Was net bij de MacDonalds. Kocht een vegaburger voor 3,45. Hamburger kost maar 1 euro! #omgekeerde_wereld. " "Zelfs een bezoekje aan de MacDonald krijgt zo politieke betekenis", zei jurylid Rogier van der Sande, die zelf namens de VVD lijsttrekker is voor de Provinciale Statenverkiezingen.

De winnaar is er zelf nuchter onder: "Ik zie de prijs vooral als aanmoedigingsprijs. We zijn nog niet zo lang in beeld en zijn net bezig om onze weg te vinden. We hebben wel sommige punten op de politieke agenda gezet, maar de resultaten blijven bescheiden. Bovendien moeten we kritisch op onszelf blijven en geen deel gaan uitmaken van het Leidse politieke establishment. Tenslotte zijn wij aanjagers -de haas in de marathon- en de mooie beker prikkelt ons om nog harder te rennen."

www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2011/01/dick-de-vos-is-raadslid-van-het-jaar-2010

www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2011/01/raadslid-van-het-jaar-zou-partij-het-liefst-opheffen

www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2011/01/koppejan-cda-moet-zich-aanpassen-aan-veranderende-tijden

www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2010/12/verkiezing-leids-raadslid-van-het-jaar

Gerelateerd nieuws

Nieuwjaarsreceptie Partij voor de Dieren Leiden

De gemeenteraadsfractie in Leiden nodigt alle leden, relaties en belangstellenden uit voor een nieuwjaarsbijeenkomst op zater...

Lees verder

Buiten spelen zonder gif!

De Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van het gifgebruik bij het onkruidbeheer van gemeenten vo...

Lees verder