Dick de Vos uit ludiek kritiek op achter­uit­kijk­spiegel politiek


15 februari 2010

Dick de Vos, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Leiden, overhandigde tijdens het Milieudebat een achteruitkijkspiegel aan de partij die het meest achteruitkijkt en niet openstaat voor nieuwe inzichten: politiek in de achteruitkijkspiegel.

PvdA Duo-raadslid van Ette, die blijft vasthouden aan het bebouwen van een deel van de Oostvlietpolder, verdiende hiermee de achteruitkijkspiegel. Van Ette vindt dat nu het besluit eenmaal genomen is, het bedrijventerrein er ook gewoon moet komen: “Al die andere mogelijkheden zijn al zo vaak onderzocht. We gaan nu gewoon voor een 80% groene Oostvlietpolder met een klein bedrijventerrein”.Voor de Partij voor de Dieren is het onbespreekbaar om de laatste polder van Leiden op te geven. Allereerst zal het de natuur onherstelbaar aantasten. Leiden is de dichtstbebouwde stad van Nederland. Het schaarse groen dat er nog is, moet behouden blijven en waar mogelijk worden uitgebreid. De Oostvlietpolder is een essentiële verbindingszone tussen polderpark Cronesteyn en Vlietland. Kwetsbare weidevogels zoals grutto en zomertaling hebben ruimte nodig. Dat geldt ook voor ringslang, amfibieën en hermelijn die hun plek vinden in dit unieke en ongerepte veenlandschap. De Oostvlietpolder is van grote ecologische betekenis. De biodiversiteit voor geheel Leiden zal zeker afnemen als deze polder wordt bebouwd.

Dick de Vos vindt dat er veel beter moet worden nagedacht over groen in en om de stad. “Groen is niet alleen decoratie. Je hebt niets aan hier en daar een boom. Groen is van levensbelang voor dieren en daarom zijn groene corridoren nodig die groengebieden verbinden.” Ook wil de Partij voor de Dieren meer aandacht voor natuur- en milieueducatie.

Gerelateerd nieuws

Lezing amazonedeskundige

Op woensdag 17 februari 2010 geeft de wereldberoemde bioloog en natuurbeschermer Marc van Roosmalen een lezing ter gelegenh...

Lees verder

Partij voor de Dieren Leiden organiseert Nacht van de Nacht

De Partij voor de Dieren in Leiden organiseert een avondwandeling in het kader van de Nacht van de Nacht, zaterdag 30 oktob...

Lees verder