Dierenleed in de Merenwijk


3 december 2021

Op 2 december ontvingen wij melding van twee ernstige vormen van dierenmishandeling en dierenleed in de Merenwijk. Toen we daar poolshoogte gingen nemen, troffen we muizen/rattenvallen en een duivenvangkooi aan.

Er waren meerdere klemvallen voor muizen/ratten geplaatst met lokvoer. In één van de vallen troffen we een dode egel aan. Deze egel is kennelijk ook aangetrokken door het voer en gedood door de neerknallende val. De egel was al zover ontbonden dat duidelijk was dat de vallen niet regelmatig gecontroleerd werden.

De duivenvangkooi was geplaatst bij de ingang van winkelcentrum De Kopermolen, op het afdak. Ook deze kooi was voorzien van lokvoer. Op het moment dat we de val vonden, zat er ook daadwerkelijk een duif in de val. De duif zat daar, zo bleek uit navraag bij omwonenden, al urenlang, zonder beschutting tegen de regen en hagel. Navraag bij ondernemers leerde dat de val is geplaatst door de vastgoedexploitant en dat de val slechts 1 of 2 keer per week wordt ‘geleegd’.

Wij stelden dan ook Schriftelijke Vragen over dit dierenleed.

Gerelateerd nieuws

Leiden is er klaar voor!

Leiden is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022! De leden van de Partij voor de Dieren hebben zondag de ka...

Lees verder

Partij voor de Dieren Leiden wil kinderburgemeester

De Partij voor de Dieren houdt een online petitie onder basisschoolleerlingen om te kijken of zij een kinderburgemeester will...

Lees verder