Einde aan ongea­dres­seerd recla­me­drukwerk


24 november 2017

Ook in Leiden gaan we een eind maken aan ongeadresseerd reclamedrukwerk. Op 7 juli is onze motie hierover met grote meerderheid aangenomen. Nu het wettelijk mag, gaan we het college vragen naar de vervolgstappen.

De ja-ja sticker mag per 1 januari 2018 in Amsterdam worden ingevoerd. Dat staat in het vonnis van de rechtbank van Amsterdam, die vandaag uitspraak deed in de zaak tegen de ja-ja sticker. De rechtbank heeft met de uitspraak geen gehoor gegeven aan de bezwaren van verspreiders van reclamefolders, die de zaak hadden aangespannen.

Het vonnis is glashelder: de gemeente Amsterdam mag bepalen dat vanaf 2018 alleen nog reclamefolders bezorgd worden bij mensen die hier met een sticker op hun brievenbus om vragen. Op dit moment mogen reclamefolders overal bezorgd worden met uitzondering van huishoudens met een nee-nee of nee-ja sticker.

Gerelateerd nieuws

Kandidatenlijst Partij voor de Dieren: nieuwe en bekende gezichten

Kandidatenlijst Partij voor de Dieren: nieuwe en bekende gezichten Leiden - 21 november 2017 De Partij voor de Dieren leden...

Lees verder

Dieren bij Sinterklaasfeest

Op zaterdag 25 november, de dag van de intocht van Sinterklaas in Leiden, was er op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden een so...

Lees verder