Kandi­da­ten­lijst Partij voor de Dieren: nieuwe en bekende gezichten


21 november 2017

Kandidatenlijst Partij voor de Dieren: nieuwe en bekende gezichten

Leiden - 21 november 2017

De Partij voor de Dieren leden hebben tijdens het landelijke congres, op 19 november, de Leidse kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Zowel nieuwe als ervaren talenten willen het roer gaan omgooien in Leiden. De lijst wordt aangevoerd door Martine van Schaik.

Meer ruimte in Leiden voor mens, dier en natuur: dat zijn de pijlers van de 10 kandidaten van de Partij voor de Dieren. Lijsttrekker Martine, momenteel duo-raadslid in de commissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid, is trots op de vastgestelde kandidatenlijst: “ Het is een prachtige mix van ervaren mensen en nieuwe gezichten, met verschillende achtergronden. Ik heb ontzettend veel zin om met deze bevlogen mensen de campagne en de gemeenteraad in te gaan”.

Kandidaten Harbert van der Kaap (nummer 2) en Jeroen Schrama (nummer 3) zijn oude bekenden op de lijst. Harbert is duo raadslid in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en wil zich vooral inzetten voor een groen, gezond en duurzaam Leiden. Volgens Jeroen, eigenaar van de verpakkingsvrije winkel in Leiden, moeten en kunnen er politiek nog veel stappen gezet worden om een duurzame en inspirerende stad met alle Leidenaren te bereiken.

Martine, Harbert en Jeroen worden gevolgd door zowel bekende als nieuwe namen:

Lianne Raat, Marijke van den Berge, Erwin Zaat, Frans Hagedoorn, Nancy de Heer en

Dick de Vos (huidig fractievoorzitter).

Tweede Kamer lid Esther Ouwehand is lijstduwer: “Leiden heeft lucht nodig, letterlijk en figuurlijk. Meer groen, minder gejaagdheid. Omzien naar mens én dier. Dat is de Partij voor de Dieren!"

Bekijk hier de hele kandidatenlijst.

Marianne Thieme temidden van de PvdD-lijsttrekkers voor de gemeenteraardsverkiezingen in maart 2018. De kandidatenlijsten voor 15 deelnemende gemeenten werden vastgesteld. Martine van Schaik is tweede van links.