"In principe" einde aan Roundup in 2014


12 juli 2013

Sinds 2010 heeft de Leidse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren keer op het gebruik van Roundup aan de orde gesteld. Via schriftelijke vragen, in de commissie, in de raadzaal: telkens was het antwoord van het college dat het gebruik van Roundup de beste manier van onkruidbestrijding is.

Dit ondanks het toenemende aantal onderzoeken die wijzen op de gevaren van dit middel voor de gezondheid van mens en dier. In Leiden is het verzet onder burgers groot: er is een petitie "Geen giftroep op de Leidse stoep" en misstanden worden onmiddellijk gerapporteerd.

De gemeenteraad heeft op 11 juli 2013 in grote meerderheid ingestemd met een motie van de Partij voor de Dieren om de alternatieven voor Roundup en de daarmee gepaard gaande kosten zeer binnenkort in kaart te brengen. In principe moet de gemeente in 2014 stoppen met chemische onkruidbestrijding. De motie werd breed gedragen: een duidelijk politiek signaal! Eind 2013 neemt de Raad hierover een beslissing. Wordt vervolgd.

Dick de Vos feliciteert wethouder Frank de Wit (rechts) met deze duurzame stap.

Gerelateerd nieuws

College lapt motie circusdieren aan zijn laars

Eind december 2012 heeft de gemeenteraad een motie van de Partij voor de Dieren en GroenLinks aangenomen, om in Leiden voorta...

Lees verder

Verbod op ongevraagde reclame aan je fiets

Plastic zadelhoesjes, fietshangers, stickers. Al die ongevraagde reclamedragers worden voortaan verboden. De gemeenteraad h...

Lees verder