PvdD stelt kritische vragen over de recycling van kunstgras


13 september 2018

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over het recyclen van afgedankte Amsterdamse Kunstgrasvelden. In Zembla uitzending
van 12 september kwam naar voren dat meerdere Nederlandse recyclingbedrijven blijken te frauderen. In plaats van kunstgras te recyclen wordt het illegaal opgeslagen en soms zelfs weer doorverkocht.

De Leidse PvdD fractie is bezorgd over deze gang van zaken. Daarom stelde onze fractievoorzitter Martine van Schaik Schriftelijke Vragen over dit onderwerp. Zo wil zij o.a. weten hoeveel m2 kunstgras er op dit moment ligt in Leiden en op welke manier de recycling is geregeld. Ook wil zij weten met welke afvalrecyclingbedrijven de gemeente contracten heeft afgesloten.

In antwoorden op eerdere schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren (oktober/ november 2016) stelt het college dat “conform het landelijke afvalbeheerplan wordt gestreefd naar producthergebruik en recycling. Bij toekomstige vervanging van kunstgrasvelden zullen de vrijgekomen materialen gerecycled worden waardoor de plastics niet in het milieu komen”.

Daarom stelt Martine van Schaik tevens de kritische vragen hoe het college ervoor gaat zorgen dat het huidige areaal kunstgras deugdelijk wordt verwijderd en gerecycled en of het college bereid is om de aanleg en financiering van kunstgrasvelden in Leiden op te schorten, totdat deugdelijke afvoer en recycling gegarandeerd kan worden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief