PvdD wil controle water­kwa­liteit rond dieren­weides


20 juli 2017

De Partij voor de Dieren vindt dat in de zomermaanden ook de kwaliteit van het water rond dierenweides gecontroleerd moet worden. In deze stilstaande wateren kan bij warm weer blauwalg ontstaan en dat is schadelijk voor de dieren die er uit drinken. De fractie heeft hier vragen over gesteld.

Foto: Chris de Waard, Sleutelstad FM


De gemeente Leiden houdt in de zomer tweewekelijkse controle- en onderhoudsrondes bij waterspeelplekken en zwemwatergebieden. Water rond dierenweides wordt niet gecontroleerd. De PvdD vindt dat deze wateren in de beheerplannen van de gemeente opgenomen moeten worden.

De fractie wil ook weten of er bij de verrichte controles al eens blauwalg of andere verontreinigingen zijn aangetroffen in wateren die grenzen aan dierenweides. ,,Zo ja, bij welke wateren en welke maatregelen heeft de gemeente hier getroffen? En is het mogelijk om, in geval van waterverontreiniging, de dieren af te schermen van het verontreinigde water?”, vraagt raadslid Dick de Vos de gemeente.

Lees het interview dat Unity FM had met duo- raadslid Martine van Schaik, initiatiefnemer van de Dierenweide Stevenshof geïnterviewd.

Ook Sleutelstad FM heeft aandacht aan dit onderwerp besteed.

Chris de Waard sprak met duoraadslid Harbert van der Kaap over het controleren van de waterkwaliteit bij dierenweides in Leiden.

Gerelateerd nieuws

Terrasverwarmers in Leiden

Partij voor de Dieren heeft in het verleden vragen gesteld over het gebruik van de terrasverwarmers in Leiden. Op 4 Juli is ...

Lees verder

PvdD wil onderzoek naar tuintegeltaks

Door de klimaatverandering krijgt Nederland steeds meer te maken met korte, hevige regenbuien. Zeker in een versteende stad a...

Lees verder